копътТесто:
500 гр. бяло брашно,
1 пак. суха мая,
1 ч.л. сол,
1 с.л. ябълков оцет,
1 с.л. мед,
1 с.л. зехтин,
1 яйце,
200 мл прясно мляко.
Плънка:
2 червени чушки,
стръкчета копър,
магданоз,
пръчка праз,
200 гр. сирене,
200 гр. кашкавал,
50 гр. семки /тиквено, ленено/,
10 маслинки,
2-3 скилидки чесън,
3 с.л зехтин,
2 яйца
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса за час. Може да се ползва и готово тесто, разбира се, за да се пести време.
Всички продукти за плънката се нарязват наситно и се смесват.
Тестото се разточва на тъничко, на голям кръг, разпределя се плънката отгоре, завива се на хлабаво руло, нарязва се на 5 см рулца, които се подреждат в подмазана тава, втасват половин час на топло. Поръсва се със семената и се пече в загрята фурна 35-40 мин.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.