Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешко с гъби под шуба от картофи и кашкавал

Една класическа азербайджанска рецепта, в която ще се влюбите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
50’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г гъби
  • 300 г пилешки гърди
  • 4 картофа
  • 1 глава кромид лук
  • 1 с.л. брашно
  • 250 мл прясно мляко
  • 150 мл готварска сметана
  • 100 г кашкавал, настърган
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Олио

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Сложете картофите в тенджера със студена вода и я сложете на силен огън. Когато водата кипне, оставете картофите да се сварят за 5-6 мин.
  3. Нарежете пилешките гърди на малки парченца, а гъбите на едри кубчета.
  4. Загрейте един тиган с малко олио и изпържете месото до зачервяване и го извадете.
  5. В същата мазнина запържете лука за 2 мин. и прибавете гъбите.
  6. Изсипете брашното и бъркайте за около минута. Излейте сметаната и сложете пиешкото. Овкусете със сол и черен пипер.
  7. Прехвърлете всичко в йенска или чугунена тенджера и налейте прясното мляко. Настържете картофите на едро ренде и поръсете ястието с тях, както и с настъргания кашкавал.
  8. Печете за 30-40 мин.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер олио пилешко картофи прясно мляко готварска сметана кашкавал кромид лук брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче