Необходими продукти:
- 250 г гъби
- 300 г пилешки гърди
- 4 картофа
- 1 глава кромид лук
- 1 с.л. брашно
- 250 мл прясно мляко
- 150 мл готварска сметана
- 100 г кашкавал, настърган
- Сол и черен пипер на вкус
- Олио
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Сложете картофите в тенджера със студена вода и я сложете на силен огън. Когато водата кипне, оставете картофите да се сварят за 5-6 мин.
- Нарежете пилешките гърди на малки парченца, а гъбите на едри кубчета.
- Загрейте един тиган с малко олио и изпържете месото до зачервяване и го извадете.
- В същата мазнина запържете лука за 2 мин. и прибавете гъбите.
- Изсипете брашното и бъркайте за около минута. Излейте сметаната и сложете пиешкото. Овкусете със сол и черен пипер.
- Прехвърлете всичко в йенска или чугунена тенджера и налейте прясното мляко. Настържете картофите на едро ренде и поръсете ястието с тях, както и с настъргания кашкавал.
- Печете за 30-40 мин.