Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Паста карбонара с пилешко

Една по-различна класика

5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г спагети
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 скилидка чесън, разполовена
  • 100 г панчета
  • 1 пилешка гърда, нарязана на ивици
  • 2 яйца
  • 100 г грана падано, настърганo на ситно, плюс допълнително при поднасяне
  • 1 супена лъжица масло

Начин на приготвяне:

  1. Сварете спагетите, като следвате инструкциите на опаковката.
  2. Междувременно загрейте олиото в тиган и запържете чесъна и панчетата, докато станат хрупкави, след това добавете пилето и запържете за кратко, докато се сготви.
  3. Извадете скилидката чесън и я изхвърлете. Разбийте яйцата със сиренето и малко черен пипер.
  4. Добавете няколко супени лъжици вода от варенето на паста в тигана с панчета заедно с маслото, след това отцедете спагетите и ги добавете в тигана.
  5. Изсипете яйчената смес, свалете тигана от котлона и разбъркайте заедно, така че яйцето да се сготви от топлината на пастата.
  6. Разпределете между четири чинии и поръсете с още сирене, ако желаете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън пилешко яйца спагети