Необходими продукти:
- 300 г спагети
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 скилидка чесън, разполовена
- 100 г панчета
- 1 пилешка гърда, нарязана на ивици
- 2 яйца
- 100 г грана падано, настърганo на ситно, плюс допълнително при поднасяне
- 1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
- Сварете спагетите, като следвате инструкциите на опаковката.
- Междувременно загрейте олиото в тиган и запържете чесъна и панчетата, докато станат хрупкави, след това добавете пилето и запържете за кратко, докато се сготви.
- Извадете скилидката чесън и я изхвърлете. Разбийте яйцата със сиренето и малко черен пипер.
- Добавете няколко супени лъжици вода от варенето на паста в тигана с панчета заедно с маслото, след това отцедете спагетите и ги добавете в тигана.
- Изсипете яйчената смес, свалете тигана от котлона и разбъркайте заедно, така че яйцето да се сготви от топлината на пастата.
- Разпределете между четири чинии и поръсете с още сирене, ако желаете.