5 пилешки филета,
1 глава лук,
3-4 скилидки чесън,
1 яйце,
2 с. л. заквасена сметана,
сол и черен пипер
За палачинките:
Червена -
1 яйце,
2 с. л. лютеница,
3-4 с. л. брашно,
3-4 с. л. прясно мляко,
сол
Зелена -
1 яйце,
2 с. л. замразен спанак,
3-4 с. л. брашно,
3-4 с. л. прясно мляко
Бялата -
1 яйце,
1 настърган на ситно морков,
3-4 с. л. брашно,
3-4 с. л. прясно мляко,
сол
и още 50 г кашкавал,
50 г топено сирене,
1 червена чушка,
магданоз.
Разрежете 4 от филетата през средата и ги разтворете като книжка.Оформете ги леко с чукче за пържоли, овкусете със сол и черен пипер и ги наредете върху фолио. Смелете другото филе заедно с лука, чесъна, сметаната, яйцето,сол и черен пипер. Изпечете и палачинките, всяка приготвена от изброените продукти. Намажете филето със пил.кайма, поръсете с магданоз. Вземете зелената палачинка, намажете я с пил. кайма, поръсете с парченца топено сирене и магданоз и я навийте на руло. Червената намажете с пил.кайма и наредете лентички от червената чушка, завийте. Същото направете и с морковената палачинка, намажете с пил.кайма и настържете кашкавал, завийте.
Наредете готовите палачинки в единият край върху филето като пирамида (слагате две една до друга, а третата е отгоре). Завийте рулото внимателно заедно с фолиото и го оставете в хладилника за един час. Извадете го, отвийте фолиото и запечете на тиган с малко мазнина, хубаво отвсякъде. Вземете го и пак го завийте във фолиото, сложете го заедно с него в тавичка и печете на 200 градуса, около час. Извадете, махнете фолиото, поръсете с червен пипер и къри, полейте с малко олио и върнете за още няколко минути във фурната. Оставете да се охлади леко и нарежете на парчета. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност