Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешко филе с аспержи

От Мария Борисова Мария Борисова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

500 г пилешко филе
3-4 средно големи картофа
3-4 триъгълничета топено сирене
100 г сирене ементал
2 моркова
аспержи
1 пакетче краве масло
сол
бял пипер
соев сос


Пилешкото филе се начуква между два плика, овкусява се със сол, бял пипер и малко соев сос и се запържва в половин пакетче разтопено масло. Междувременно морковите, картофите и аспержите се сваряват. С лъжичка от морковчетата се издълбават топченца. В друг съд се разтопява останалото пакетче краве масло и зеленчуците се сотират в маслото. Топеното сирене се нарязва на парченца и се слага в съда с пилешкото филе. Настъргва се сиренето ементал и се полива със соев сос. Оставя се около 5 минути. В чинийка се прави канапе от зеленчуците и отгоре се слага пилешкото филе. Най-отгоре идва ред на аспержите. Да ви е сладко!!!

Дайте оценка:

Тагове: краве масло бял пипер моркови пилешко картофи соев сос сирене аспержи ементал топено сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче