Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки медальон

От Dobrinka Petkova Dobrinka Petkova
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност


брашно 1-2 супени лъжици,
брашно за овалване 1/2 чаена чаша,
доматен сок 200 милилитра,
кашкавал 50 грама,
консервирани гъби 100 грама,
пилешко филе 500 грама,
сол и черен пипер на вкус,
филия хляб 2 броя,
шунка 150 грама,
яйце 1 брой

Пилешките пържоли - филе се начукват леко и върху всяка се слага парче кашкавал.Завива се на топка, овалва се в брашно и се пържи от двете страни до зачервяване.

Изпържете и филийките, като ги потапяте в разбитото яйце. След това направете соса, като запържите гъбите, шунката, брашното и доматения сок (ако ви се стори много гъст,добавете малко вода). Подправете със сол и пипер и оставете да къкри за няколко минути.

В порционна чиния, поставете изпържена филия, отгоре филето и полейте с доматеният сос.

Да ви е сладко!!!

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер пилешко яйца кашкавал доматено пюре шунка гъби брашно