Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки късчета със специална съставка

Ще се изненадате, когато разберете коя е тя

5’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 ч. л. зехтин
  • 640 г пилешки пържоли от бут, нарязани на кубчета
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 300 мл пилешки бульон
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 червена чушка, почистена и нарязана на едро
  • 1 жълта чушка, почистена и нарязана на едро
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. кафява захар
  • ½ чаена лъжичка горчица на прах
  • 1 супена лъжица сос "Уорчестър"
  • 3 супени лъжици доматено пюре
  • 330 мл диетична кола
  • 2 супени лъжици кетчуп
  • 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно

Необходими продукти:

  1. Загрейте олиото в голяма тенджера с незалепващо покритие на силен огън. Подправете месото със сол, след това го запържете от всички страни за 4-5 минути. Извадете с щипка и оставете настрани в чиния.
  2. Намалете котлона, добавете лука в тигана и гответе 8-10 минути, докато омекне, като добавите малко бульон, ако е необходимо, за да предотвратите изгарянето.
  3. Сложете чесъна и го запържете за 1 минута, за да освободи аромата си, след това добавете жълтата чушка.
  4. Прибавете ригана, кафявата захар, горчицата, соса "Уорчестър", доматеното пюре, диетичната кола, останалия бульон и кетчупа.
  5. Оставете да заври, след това намалете котлона, добавете пилето обратно в тигана и оставете да къкри 10 минути покрито, докато се сготви.
  6. Увеличете котлона и нека течността ври продължение на 10 минути, докато сосът се редуцира и леко се сгъсти.
  7. Сервирайте пилешкото поръсено с пресен лук върху ориз или паста.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън горчица на прах лук пилешко пилешки бульон риган кафява захар кетчуп доматено пюре зелен лук сос "Уорчестър" чушка

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче