Необходими продукти:
- 1 ч. л. зехтин
- 640 г пилешки пържоли от бут, нарязани на кубчета
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 300 мл пилешки бульон
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 червена чушка, почистена и нарязана на едро
- 1 жълта чушка, почистена и нарязана на едро
- 1 ч.л. сух риган
- 1 ч.л. кафява захар
- ½ чаена лъжичка горчица на прах
- 1 супена лъжица сос "Уорчестър"
- 3 супени лъжици доматено пюре
- 330 мл диетична кола
- 2 супени лъжици кетчуп
- 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
Необходими продукти:
- Загрейте олиото в голяма тенджера с незалепващо покритие на силен огън. Подправете месото със сол, след това го запържете от всички страни за 4-5 минути. Извадете с щипка и оставете настрани в чиния.
- Намалете котлона, добавете лука в тигана и гответе 8-10 минути, докато омекне, като добавите малко бульон, ако е необходимо, за да предотвратите изгарянето.
- Сложете чесъна и го запържете за 1 минута, за да освободи аромата си, след това добавете жълтата чушка.
- Прибавете ригана, кафявата захар, горчицата, соса "Уорчестър", доматеното пюре, диетичната кола, останалия бульон и кетчупа.
- Оставете да заври, след това намалете котлона, добавете пилето обратно в тигана и оставете да къкри 10 минути покрито, докато се сготви.
- Увеличете котлона и нека течността ври продължение на 10 минути, докато сосът се редуцира и леко се сгъсти.
- Сервирайте пилешкото поръсено с пресен лук върху ориз или паста.