Необходими продукти:
- 10 бр. охладени пилешки бутчета от подбедрица
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. краве масло
- 1 резен портокал
- Сол на вкус
- Черен пипер
- Червен пипер
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. къри
За салатата:
- Маруля, наситнена
- 1 краставица, на едро
- Сол
- Олио
- Оцет
Начин на приготвяне:
- Фурната се загрява предварително на 180 градуса.
- Бутчетата се намазват със зехтина и се овалват в подправките. Слагат се в плик за печене.
Снимка: Юлиян Илиев - В плика се добавят няколко бучки краве масло и разполовен резен портокал.
Снимка: Юлиян Илиев - Пликът се затваря с приложената връзка, поставя се в една тавичка и ястието се слага да се пече.
Снимка: Юлиян Илиев - След 45 мин. бутчетата са готови. Сервират се със салата от маруля и краставици.
Снимка: Юлиян Илиев
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО