Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки бутчета със зелена салата

Направете си микса от подправки в домашни условия

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
45’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 10 бр. охладени пилешки бутчета от подбедрица
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. краве масло
  • 1 резен портокал
  • Сол на вкус
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. къри

За салатата:

  • Маруля, наситнена
  • 1 краставица, на едро
  • Сол
  • Олио
  • Оцет

 

Начин на приготвяне:

  1. Фурната се загрява предварително на 180 градуса.
  2. Бутчетата се намазват със зехтина и се овалват в подправките. Слагат се в плик за печене.

    Снимка: Юлиян Илиев

  3. В плика се добавят няколко бучки краве масло и разполовен резен портокал.

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. Пликът се затваря с приложената връзка, поставя се в една тавичка и ястието се слага да се пече.

    Снимка: Юлиян Илиев

  5. След 45 мин. бутчетата са готови. Сервират се със салата от маруля и краставици.

    Снимка: Юлиян Илиев

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло сол черен пипер червен пипер мащерка къри олио маруля краставици портокал пилешко салата оцет

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче