Необходими продукти:
- 1 супена лъжица пушен червен пипер
- 1 супена лъжица смлян кориандър
- 2 скилидки чесън, настъргани на ситно
- 2 ч.л олио
- 600 г пилешки бутчета без кост и кожа, разполовени
- 700 мл горещ зеленчуков бульон
- 250 г ориз
- 320 г праз, измит и нарязан на филийки
- 1 супена лъжица сух риган или 1 супена лъжица прясна мащерка
- 2 дафинови листа
- 320 г микс от замразени зеленчуци (моркови, броколи и сладка царевица или други, ако желаете)
Начин на приготвяне:
- Сложете подправките, чесъна и олиото в голяма купа и разбъркайте добре. Добавете пилето и го оваляйте в сместа, докато се покрие.
- Загрейте голям тиган с незалепващо покритие, който има капак, след това запържете пилето непокрито (без допълнителна мазнина) на средно силен огън за 5 минути, докато покафенее, като обърнете пилешкото, за да покафенее от двете страни. Извадете от тигана и оставете настрани в чиния.
- Изсипете бульона в тигана, като разбъркате хубаво, за да оберете каквото е останало по дъното на тигана, след това разбъркайте ориза, праза, ригана или мащерката и дафиновия лист. Сложете пилето отгоре, след това покрийте тигана и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 20 минути.
- Разбъркайте замразените зеленчуци, след това покрийте и оставете да къкри за около 5 минути, за да се загреят.
- Оставете да престои към 5-10 минути, след което леко разбъркайте и сервирайте.