Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пиле с ориз, но по-така и само в един съд

Опитайте тази рецепта, няма да съжалявате

10’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица пушен червен пипер
  • 1 супена лъжица смлян кориандър
  • 2 скилидки чесън, настъргани на ситно
  • 2 ч.л олио
  • 600 г пилешки бутчета без кост и кожа, разполовени
  • 700 мл горещ зеленчуков бульон
  • 250 г ориз
  • 320 г праз, измит и нарязан на филийки
  • 1 супена лъжица сух риган или 1 супена лъжица прясна мащерка
  • 2 дафинови листа
  • 320 г микс от замразени зеленчуци (моркови, броколи и сладка царевица или други, ако желаете)

Начин на приготвяне:

  1. Сложете подправките, чесъна и олиото в голяма купа и разбъркайте добре. Добавете пилето и го оваляйте в сместа, докато се покрие.
  2. Загрейте голям тиган с незалепващо покритие, който има капак, след това запържете пилето непокрито (без допълнителна мазнина) на средно силен огън за 5 минути, докато покафенее, като обърнете пилешкото, за да покафенее от двете страни. Извадете от тигана и оставете настрани в чиния.
  3. Изсипете бульона в тигана, като разбъркате хубаво, за да оберете каквото е останало по дъното на тигана, след това разбъркайте ориза, праза, ригана или мащерката и дафиновия лист. Сложете пилето отгоре, след това покрийте тигана и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 20 минути.
  4. Разбъркайте замразените зеленчуци, след това покрийте и оставете да къкри за около 5 минути, за да се загреят.
  5. Оставете да престои към 5-10 минути, след което леко разбъркайте и сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър олио праз пилешко бульон риган пушен червен пипер ориз