10-12 скариди
1 червена чушка
1 връзка пресен лук
1 морков
1 консерва кокосово мляко
1 зелена и 1 червена люта чушка
5 скилидки чесън
300 г ориз басмати
1 лайм
200 г бейби спанак
150 г замразен грах
къри на прах
червен пипер
сол
пипер
зехтин
соев сос
сусамово олио
Сваряваме ориза според указанията на опаковката. Нарязваме пилето, моркова и чушката на жулиени, чесъна на ситно и лука на кръгчета (като оставим част от перата за декорация). Жулиените пилешко поръсваме със сол, пипер, червен пипер, къри и разбъркваме.
В загрят тиган изпържваме месото до полуготовност и го изваждаме в чиния. В същия тиган загряваме мазнина и слагаме лука, чушките, моркова, чесъна, и чилито. Пържим за около 2-3 минути. След това добавяме изчистените скариди, на които сме оставили главите (за повече вкус) и готвим още 3 минути. Връщаме пилето, овкусяваме със соевия сос, сока от лайма и изсипваме консервата с кокосово мляко. Слагаме 1 ч.л. къри на прах. Готвим за 7-8 минути или докато се сгъсти. Накрая слагаме спанака и граха и готвим още 4 минути, добавяме 1 ч.л. сусамово олио.
За сервиране слагаме ориза като основа и върху него кърито. Декорираме с няколко листа бейби спанак (които не сме сложили в соса) и перата зелен лук.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност