5-6 парчета свинско от плешка
3 моркова
2 тиквички
1 глава червен лук
300 г гъби
2 с.л. масло
2 с.л. зехтин сол
черен пипер на вкус
За маринатата:
250 мл червено вино
2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. зехтин
1 с.л. соев сос
2 с.л. мед
1 ч.л. кимион
1 ч.л. черен пипер
1 чушка
1 смокиня по желание
Нарязваме пилешките бутчета на две, свинското на по-малки парчета. Приготвяме маринатата и държим месата поне шест часа в нея. Печем на 190 градуса с фолио за един час. Последните 15 минути запичаме без фолиото. Зеленчуците задушаваме в зехтина. Гъбите сваряваме, изцеждаме хубаво и пасираме с маслото. Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Сервираме месото върху зеленчуците, слагаме от гъбения пастет и добавяме чушката и нарязаната смокиня. Може да сложите люта чушка и друг плод по ваш вкус.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО