Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печено пиле с пресни картофи и билки

С хрупкава коричка

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
30’ Подготовка
70’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 2 стръка пресен чесън
  • 4 едри пресни картофа,
  • ½ връзка магданоз
  • 4 стръка прясна мащерка
  • 50 г масло
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се измиват старателно и се нарязват на едри филии заедно с кората. Слагат се в купичка.
  2. Пилето се измива и подсушава с домакинска хартия. Слага се в тавичка.
  3. Маслото се разтопява. Към него се добавят накълцаните на ситно магданоз, мащерка, чесън, сол и пипер.
    Снимка: Ивайла Тодорова
  4. Пилето се намазва от всички страни със сместа. С останалата част се поливат картофите. Разбъркват се и се нареждат около пилето.
  5. Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна около 70 мин.

Снимка: Ивайла Тодорова

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол черен пипер пиле прясна мащерка пресен магданоз картофи пресен чесън

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче