Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 2 стръка пресен чесън
- 4 едри пресни картофа,
- ½ връзка магданоз
- 4 стръка прясна мащерка
- 50 г масло
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Картофите се измиват старателно и се нарязват на едри филии заедно с кората. Слагат се в купичка.
- Пилето се измива и подсушава с домакинска хартия. Слага се в тавичка.
- Маслото се разтопява. Към него се добавят накълцаните на ситно магданоз, мащерка, чесън, сол и пипер.
Снимка: Ивайла Тодорова - Пилето се намазва от всички страни със сместа. С останалата част се поливат картофите. Разбъркват се и се нареждат около пилето.
- Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна около 70 мин.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО