Необходими продукти:
- 4 картофа, около 250 г всеки
- ½ с.л. олио
- Пълнеж и топинги по ваш избор
Начин на приготвяне:
- Измийте картофите и ги подсушете с кухненска хартия.
- Сложете ги в чиния и ги полейте с олиото, след което го втрийте в кората на картофите с ръце. Подправете със сол, за да станат хрупкави.
- Сложете картофите в кошницата на еърфрайъра и го настройте на 200 градуса. Печете за 40-50 мин., или ги проверете дали са готови като ги набучите с остър нож. Трябва да мине лесно през вътрешността им.
- На половината на времето проверете картофите и ако са започнали да покафеняват твърде бързо от едната страна, обърнете ги.
- Когато са готови, коричката им трябва да е хрупкава, а вътрешността - нежна и пухкава.
- Направете надлъжен разрез на всеки картоф и го разтворете. Напълнете го с любимите си неща - различни видове сирена, пресен лук, салати или сосове. Поднесете ги веднага.
ИЗБРАНО