Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печени цели картофи в еър фрайър

Лесно и вкусно хапваме по ваш вкус

5’ Подготовка
50’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 картофа, около 250 г всеки
  • ½ с.л. олио
  • Пълнеж и топинги по ваш избор

Начин на приготвяне:

  1. Измийте картофите и ги подсушете с кухненска хартия.
  2. Сложете ги в чиния и ги полейте с олиото, след което го втрийте в кората на картофите с ръце. Подправете със сол, за да станат хрупкави.
  3. Сложете картофите в кошницата на еър фрайъра и го настройте на 200 градуса. Печете за 40-50 мин., или ги проверете дали са готови като ги набучите с остър нож. Трябва да мине лесно през вътрешността им.
  4. На половината на времето проверете картофите и ако са започнали да покафеняват твърде бързо от едната страна, обърнете ги.
  5. Когато са готови, коричката им трябва да е хрупкава, а вътрешността - нежна и пухкава.
  6. Направете надлъжен разрез на всеки картоф и го разтворете. Напълнете го с любимите си неща - различни видове сирена, пресен лук, салати или сосове. Поднесете ги веднага.

Дайте оценка:

Тагове: сол олио картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче