Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печени аспержи увити в бекон

Идеални за предястие

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 5 слайса бекон
  • 500 г аспержи, почистени от дебелите краища
  • 10 клечки за зъби, накиснати във вода за поне 5 мин.
  • Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 230 градуса и преместете решетката в горната ѝ част.
  2. Застелете тава за печене с алуминиево фолио. Сложете в нея слайсовете бекон и я поставете във фурната, докато се загрява. Нека беконът остане около 5 мин., след което го извадете. Сменете фолиото и върнете тавата във фурната, докато не стане време да сложите аспержите.
  3. След като беконът леко изстине, вземете един слайс и започнете да го увивате около стъблото на аспержата. Нека месото обхване цялото стъбло, доколкото е възможно. Закрепете всеки край с клечка за зъби.
  4. Внимателно извадете горещата тава от фурната. Наредете в нея готовите аспержи с бекон, подправете леко с черен пипер.
  5. Печете, докато аспержите станат хрупкави, около 12 мин., след което включете реотана и запечете за още 2-3 минути.
  6. Поднесете аспержите с бекон веднага.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер бекон аспержи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче