Необходими продукти:
- 5 слайса бекон
- 500 г аспержи, почистени от дебелите краища
- 10 клечки за зъби, накиснати във вода за поне 5 мин.
- Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 230 градуса и преместете решетката в горната ѝ част.
- Застелете тава за печене с алуминиево фолио. Сложете в нея слайсовете бекон и я поставете във фурната, докато се загрява. Нека беконът остане около 5 мин., след което го извадете. Сменете фолиото и върнете тавата във фурната, докато не стане време да сложите аспержите.
- След като беконът леко изстине, вземете един слайс и започнете да го увивате около стъблото на аспержата. Нека месото обхване цялото стъбло, доколкото е възможно. Закрепете всеки край с клечка за зъби.
- Внимателно извадете горещата тава от фурната. Наредете в нея готовите аспержи с бекон, подправете леко с черен пипер.
- Печете, докато аспержите станат хрупкави, около 12 мин., след което включете реотана и запечете за още 2-3 минути.
- Поднесете аспержите с бекон веднага.
ИЗБРАНО