Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печени аспержи с бекон и яйца

Питателни и вкусни

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г аспержи
  • 100 г прошуто
  • 3 яйца
  • зехтин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • сос

Начин на приготвяне:

  1. Аспержите се измиват, отрязват се отдолу около 2 см и внимателно се обелват, ако имат нужда.
  2. Навиват се с прошуто.
  3. Нареждат се в тавичка, застлана с хартия за печене. Поливат се със зехтин, поръсват се със сол, червен, черен пипер и риган.
  4. Пекат се на 220 градуса в предварително загрята фурна 10 мин.
  5. Изваждат се и се чукват яйцата върху тях. Връщат се във фурната за още 5-6 минути.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер червен пипер риган яйца аспержи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче