Необходими продукти:
- 4 големи картофа, около 1 кг
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- Щипка лют червен пипер на люспи
- Щипка шафран
- Връзка коринадър, нарязана на едро
- 4 ципури, изчистени
- 1 с.л. зехтин
- Сокът от два лайма
- 125 мл бяло вино
- Шепа сушени домати
- 4 слайса панчета или тънко нарязан бекон
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Нарежете картофите на тънко, сложете ги в тенджера и ги покрийте със студена подсолена вода. Нека водата да заври, след което отцедете картофите и ги подредете в голяма тава, предварително намаслена.
- Разпределете отгоре чесъна, шафрана, лютия пипер и малко от кориандъра.
- Овкусете рибата в кухината ѝ със зехтин и сол. Сложете я върху останалите продукти в тавата и полейте със сока от лайм, виното и сушените домати.
- Поставете накрая слайсовете панчета върху рибата и печете за 20-25 мин.
- Сервирайте я поръсена с останалия кориандър.
ИЗБРАНО