Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печена риба по гръцки

За вкусна и питателна вечеря

10’ Подготовка
50’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 5 малки картофа, около 400 г, обелени и нарязани на лодки
  • 1 глава лук, разполовена и нарязана на полумесеци
  • 2 скилидки чесън, нарязани на едро
  • ½ ч.л. сух риган или ½ с.л. накълцан пресен риган
  • 2 с.л. зехтин
  • Половин лимон, нарязан на лодки
  • 2 големи домата, нарязани на лодки
  • 2 пресни филета от бяла риба
  • Малка шепа магданоз, нарязан на едро

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Сложете картофите, лука, чесъна, ригана и зехтина в тава за печене, подправете ги със сол и черен пипер на вкус и смесете добре всичко с ръце.
  3. Печете зеленчуците за 15 мин., разбъркайте и запечете за още 15 мин.
  4. Прибавете доматите и лимона и ги върнете във фурната за 10 мин.
  5. Върху зеленчуците сложете рибните филета и гответе още 10 мин.
  6. Поднесете ястието с поръсен отгоре магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин чесън лук домати магданоз пресен магданоз риган пресен риган лимон картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче