Необходими продукти:
- 5 малки картофа, около 400 г, обелени и нарязани на лодки
- 1 глава лук, разполовена и нарязана на полумесеци
- 2 скилидки чесън, нарязани на едро
- ½ ч.л. сух риган или ½ с.л. накълцан пресен риган
- 2 с.л. зехтин
- Половин лимон, нарязан на лодки
- 2 големи домата, нарязани на лодки
- 2 пресни филета от бяла риба
- Малка шепа магданоз, нарязан на едро
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Сложете картофите, лука, чесъна, ригана и зехтина в тава за печене, подправете ги със сол и черен пипер на вкус и смесете добре всичко с ръце.
- Печете зеленчуците за 15 мин., разбъркайте и запечете за още 15 мин.
- Прибавете доматите и лимона и ги върнете във фурната за 10 мин.
- Върху зеленчуците сложете рибните филета и гответе още 10 мин.
- Поднесете ястието с поръсен отгоре магданоз.
ИЗБРАНО