50-60 г пушен кашкавал
50-60 г пилешко месо
За дресинга:
4 с.л.зехтин
2 с.л. сок от лимон
2 с.л. мед
2 с.л.горчица
1 с.л. балсамов оцет
сол
черен пипер на вкус
1 варено пилешко филе, нарязано на шест части
2 тиквички
сол
черен пипер на вкус
Първо приготвяме пилешкото месо. Режем на тънки слайсове тиквичките, завиваме около всяко парче пилешко и закрепваме с дървени клечки. Овкусяваме и печем на фурна рулцата, докато се запекат.
Крушите режем на половина, без да ги белим. Мажем ги с приготвения дресинг. Печем на 200 градуса с разреза надолу. След като се запекат, внимателно обръщаме крушите.
Слагаме от пушения кашкавал и филето във всяка круша и допичаме. Украсяваме чинията по наш вкус (в случая със зърна от нар).
ИЗБРАНО