3-4 глави стар лук
200 г кайма
1 морков
1 малък картоф
1-2 с.л. мазнина - олио, зехтин
1 с.л. доматено пюре, кетчуп
кимион, сол, босилек или друго по избор
1 с.л. соев сос
3 с.л. вино
50 мл вода
Лукът се обелва и или се отрязва капаче или се срязва на две и се издълбава така че да останат до 2-3 слоя.
Каймата се омесва заедно с настърганите морков, картоф, доматено пюре и подправки.
Лукът се пълни с каймата.
Поставя се в съд с капак - гърне, йенска тенджера.
Наливат се течностите - соев сос, вино, вода.
Напълненият лук се напръсква с малко мазнина.
Затваря се с капак или фолио и се пече 1 час или малко повече до пълно омекване на лука.
При мен 1 час и 15 минути.
Аз приготвих бешамел и го сервирах със сос. Но може би вариантът с настърган кашкавал върху лукчетата, ще бъде също много добър.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.