За 4 порции:
месо (пилешко, телешко, свинско) - 250 гр,
чесън 2 скилидки,
кисело мляко - 150 мл,
паста,
малко брашно,
1 пакетче бульон в зависимост от месото, а най добре ако имате домашен бульон - около 400 мл,
сол,
черен пипер
Месото се реже на малки парченца и се запържва до готовност. Изважда се от тигана и в същото олио се приготвя соса по стандартния начин със запържване на 2 лъжици брашно. После се добавя разтворения в 400 мл вода бульон или пак толкова от домашния. Добавя се киселото мляко. Добавят се сол и чер пипер на вкус. Като стане готов сосът, се настъргват вътре скилидките чесън и се прибавят изпърженото месо. Оставя се 5 мин да покъкри на слаб огън. Сервира се със сварена паста.
ИЗБРАНО