Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Паста с доматен сос, орехи и патладжан

Още една разнообразна рецепта за любимата италианска храна

15’ Подготовка
35’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 350 г паста (спагети, талиатели)
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 патладжана (около 500 г), нарязани на кубчета
  • 4 големи скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 250 мл зеленчуков бульон
  • 330 г чери домати, разполовени
  • 30 г пресен босилек, накълцан
  • 1 с.л. каперси
  • 50 г орехови ядки, запечени леко на сух тиган и нарязани на едро

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пастата според описанието на опаковката, като запазите около 150 мл от водата, в която са се варили.
  2. През това време загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие на средна степен на котлона. Сложете в него патладжана и чесъна, разбъркайте добре, след което покрийте съда и гответе за 8-10 мин. Разбърквайте от време на време.
  3. Изсипете доматеното пюре и оцета при патладжана и гответе за още 2-3 мин. Налейте бульона, покрийте тигана и нека продуктите се задушат за 10-15 мин., докато патладжанът омекне.
  4. Прибавете чери доматите и ги запържете за няколко минути. Трябва да се размекнат, но все още да са запазили формата си. Поръсете с босилека, прибавете каперсите и орехите, а накрая и пастата. При необходимост, сипете малко и от водата, в която сварихте пастата, за да направите соса по-плътен.
  5. Сервирайте веднага.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън чери домати бульон паста патладжан доматено пюре орехи пресен босилек балсамов оцет каперси

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче