Продукти: 900-1000 г свински вратни пържоли, 3-4 моркова, няколко скилидки чесън, 2 дафинови листа, 2/3 чаша сухо бяло вино, 1-2 суп. лъжица доматено пюре, сол, 1/2 чаена чаша олио.
Пържолите се изпържват леко в олиото. Половината от тях се нареждат в плитка тенджера или дълбок тиган. Покриват се с нарязаните на колелца моркови и чесън. Добавят се дафиновите листа. Отгоре се нареждат останалите пържоли. Заливат се с виното и 1 чаша гореща вода, в която е размито доматено пюре. Тенджерата се захлупва и пържолите се задушават 30 минути на слаб огън след кипването. Поднасят се с картофено пюре или пържени картофи.
Добави своя рецепта >>
ИЗБРАНО