за 4 порции
1 опаковка замразено филе бяла риба 1 кг с 20 % вода
черен пипер, сол
5 с.л. галета
1 с.л. босилек
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. риган
4-5 с.л.зехтин
скилидка чесън и клонче розмарин
рибата се размразява на стайна температура за няколко часа, но да не омекне
подсушава се с домакинска кърпа и се наръсва с черен пипер и малко лимонов сок
галетата се смесва със сухите подправки - босилек, риган, мащерка, червен пипер в голяма плитка чиния
зехтинът се загрява и в него се запържват чесънът и розмаринът, отстраняват се
всяко парче риба се овалва много добре в галетата и се пържи в загрята мазнина от двете страни до златисто
изважда се върху домакинска хартия
сервира се с гарнитура или салата и резенче лимон
Сос - в остатъка от зехтина се запържва една с.л.брашно, добавя се 50 мл бяло вино, малко лимонов сок, сол, черен пипер и чесън, вода за необходимата гъстота.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.