Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пържени картофки... Но на фурна

Насладете се на тази по-здравословна разновидност на любимата гарнитура

5’ Подготовка
35’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 средни картофа (500 г)
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 3 с.л. зехтин
  • сол
  • сух риган

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 230 градуса с включен вентилатор.
  2. Кипнете литър и половина вода в дълбока тенджера, обелете и нарежете картофите на дълги пръчици и ги сварете за 10 мин.
  3. Подсушете ги добре и прехвърлете в тава.
  4. Поръсете ги с малко зехтин и ябълков оцет и ги разбъркайте хубаво.
  5. Сложете съда във фурната за 20 мин.
  6. Извадете картофите и ги разбъркайте още веднъж.
  7. Върнете ги във фурната за още 10-20 мин. според дебелината им.
  8. Сервирайте ги поръсени с още сол и сушения риган.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол ябълков оцет риган картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче