Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пържени филийки с пълнеж от шоколад и портокалов сироп

Поглезете се през уикенда

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 8 филийки хляб за тост
  • 2 супени лъжици мармалад
  • 40 г черен шоколад, начупен на парчета
  • 3 яйца
  • 300 мл пълномаслено мляко
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • Настърганата кора от 1 портокал, след което нарежете на резени
  • ¼ ч.л. смляна канела
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици кленов сироп или мед
  • пудра захар, за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 140 градуса. Върху една от филийките сложете ¼ от мармалада и ¼ от шоколада, след което сложете друга филийка отгоре.
  2. Разбийте заедно яйцата, млякото, ванилията, портокаловата кора и канелата. Потопете всеки двоен сладък сандвич в яйчената смес внимателно (може да закрепите хляба с клечки за зъби, за да не се разпада), като се уверите, че двете страни са напълно покрити със сместа.
  3. Разтопете ½ супена лъжица от маслото в голям тиган на средно силен огън. Поставете филийките с пълнеж в тигана и гответе, докато придобият златистокафяв цвят и станат хрупкави, около 2-3 минути на страна.
  4. Повторете с останалите филии.
  5. Дръжте вече готовите топли в слабо загрята фурна, докато готвите следващите, като добавите още масло в тигана, ако е необходимо.
  6. Сложете резенчетата портокал в тиган с кленовия сироп и ги загрейте на слаб до среден огън, докато пуснат част от сока си.
  7. Поръсете филийките с пудра захар, полейте със сиропа и наредете отгоре резенчета портокал.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пудра захар ванилия прясно мляко канела хляб мед мармалад натурален шоколад кленов сироп

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче