Необходими продукти:
- 8 филийки хляб за тост
- 2 супени лъжици мармалад
- 40 г черен шоколад, начупен на парчета
- 3 яйца
- 300 мл пълномаслено мляко
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- Настърганата кора от 1 портокал, след което нарежете на резени
- ¼ ч.л. смляна канела
- 2 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици кленов сироп или мед
- пудра захар, за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 140 градуса. Върху една от филийките сложете ¼ от мармалада и ¼ от шоколада, след което сложете друга филийка отгоре.
- Разбийте заедно яйцата, млякото, ванилията, портокаловата кора и канелата. Потопете всеки двоен сладък сандвич в яйчената смес внимателно (може да закрепите хляба с клечки за зъби, за да не се разпада), като се уверите, че двете страни са напълно покрити със сместа.
- Разтопете ½ супена лъжица от маслото в голям тиган на средно силен огън. Поставете филийките с пълнеж в тигана и гответе, докато придобият златистокафяв цвят и станат хрупкави, около 2-3 минути на страна.
- Повторете с останалите филии.
- Дръжте вече готовите топли в слабо загрята фурна, докато готвите следващите, като добавите още масло в тигана, ако е необходимо.
- Сложете резенчетата портокал в тиган с кленовия сироп и ги загрейте на слаб до среден огън, докато пуснат част от сока си.
- Поръсете филийките с пудра захар, полейте със сиропа и наредете отгоре резенчета портокал.
ИЗБРАНО