Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пандишпанов кекc

От Ани Каменова Ани Каменова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

4 яйца,
4 жълтъка,
1ч.ч. захар,
1ч.ч. брашно,
2 суп.л. какао,
1ч.ч. смлени орехи

Начин на приготвяне: 4 яйца и 4 жълтъка се разбиват заедно с 1 ч.ч. захар. Към тях се прибавя 1 ч.ч. брашно. След това 4 белтъка заедно с 4 суп.л. захар се разбиват на сняг. Към тях прибавяме 4 суп.л. брашно. Смесваме 2 суп.л. какао с 1 ч.ч. смлени орехи. Във формата, където ще печем изсипваме половината от жълтата смес, върху нея половината от орехите. След това - сместа с белтъците и втората половина от орехите. Най-отгоре се изсипва втората част от жълтата смес. Пече се в предварително загрята фурна до готовност.

Дайте оценка:

Тагове: торта яйца какао бяло брашно кафява захар орехи жълтък

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче