Необходими продукти:
- 2 ½ листа желатин
- 150 мл прясно мляко
- 400 мл сметана
- 60 г захар
- 1 шушулка ванилия
- Сладко от ягоди
Начин на приготвяне:
- Сложете листата желатин в купа със студена вода за 5 мин.
- Сипете прясното мляко, сметаната, захарта и семенцата ванилия в подходящ съд и ги загрейте на котлона. Когато захарта се разтвори, махнете от огъня.
- Извадете желатиновите листа, отцедете ги от водата и ги сложете при млякото и сметаната. Разбъркайте, докато се разтворят напълно.
- Разпределете сместа в купички и ги приберете в хладилника за няколко часа.
- Когато сервирате панакотата, внимателно я обърнете върху чинийка и поднесете със сладко от ягоди.
ИЗБРАНО