панакота:
200 г тиква
2 броя звездовиден анасон
1 пръчка канела
100 г настърган шоколад
200 мл сметана
150 г крема сирене
100 г захар
10 г желатин
заливка:
100 г сварена пюрирана тиква
150 мл сладкарска сметана
5 г желатин
100 г разтопен шоколад
За панакотата тиквата се нарязва и се сварява заедно с канела и анасон. Пюрира се до хомогенна смес с посочените продукти. Добавя се разтворен според описанието на опаковката желатин. Тиквената смес се излива в покрита с кухненско фолио обла форма и се оставя за 2-3 часа в хладилник.
Готовата панакота се обръща върху поднос и се залива с разтопен на водна баня шоколад. Върху него се шприцова сварена тиква, разбъркана със сметана и желатин (вижте снимките). С дървено шишче по диаметъра на панакотата се правят линии и се получават красиви шарки.
панакота:
200 г тиква
2 броя звездовиден анасон
1 пръчка канела
100 г настърган шоколад
200 мл сметана
150 г крема сирене
100 г захар
10 г желатин
заливка:
100 г сварена пюрирана тиква
150 мл сладкарска сметана
5 г желатин
100 г разтопен шоколад
За панакотата тиквата се нарязва и се сварява заедно с канела и анасон. Пюрира се до хомогенна смес с посочените продукти. Добавя се разтворен според описанието на опаковката желатин. Тиквената смес се излива в покрита с кухненско фолио обла форма и се оставя за 2-3 часа в хладилник.
Готовата панакота се обръща върху поднос и се залива с разтопен на водна баня шоколад. Върху него се шприцова сварена тиква, разбъркана със сметана и желатин (вижте снимките). С дървено шишче по диаметъра на панакотата се правят линии и се получават красиви шарки.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност