400 гр. пълнозърнесто брашно,
1 ч.л. сода за хляб,
1 ч.л. морска сол,
1 с.л. мед,
1 с.л. ябълков оцет,
300 мл вода,
200 гр. домашен кетчуп,
100 гр, черни маслини
Замесва се меко тесто, оставяме да втаса за час на топло. Разделяме тестото на 4 еднакви топки, разточваме ги до дебелина 1 см и форма, подобна на тази на съда за печене, намазваме 3 от тях с кетчуп, поръсваме с наситнени маслини, покриваме с 4-тия пласт, правим срединен надлъжен разрез /като илик/ по цялата дълбочина, завъртаме двете половини няколко пъти около оста им и оставяме да втаса за половин час. Печем в силиконова форма, в загрята фурна на 170 градуса 45 -50 мин.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО