Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнозърнест хляб с маслини и домашен кетчуп

От Станислава Белоева Станислава Белоева

400 гр. пълнозърнесто брашно,
1 ч.л. сода за хляб,
1 ч.л. морска сол,
1 с.л. мед,
1 с.л. ябълков оцет,
300 мл вода,
200 гр. домашен кетчуп,
100 гр, черни маслини




Замесва се меко тесто, оставяме да втаса за час на топло. Разделяме тестото на 4 еднакви топки, разточваме ги до дебелина 1 см и форма, подобна на тази на съда за печене, намазваме 3 от тях с кетчуп, поръсваме с наситнени маслини, покриваме с 4-тия пласт, правим срединен надлъжен разрез /като илик/ по цялата дълбочина, завъртаме двете половини няколко пъти около оста им и оставяме да втаса за половин час. Печем в силиконова форма, в загрята фурна на 170 градуса 45 -50 мин.

Дайте оценка:

Тагове: морска сол ябълков оцет сода кетчуп мед маслини пълнозърнесто брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче