250 г кайма
1 малка глава кромид лук
1 жълтък
чубрица
сол
черен пипер
За пълнежа:
50 г царевица
50 г кашкавал
50 г топено сирене
100 г кашкавал за коричката
За зеленчуковата прегръдка:
1 патладжан
1 тиквичка
1 чушка червена
За соса:
50 г зехтиново-чеснова майонеза
20 мл вода
Смесете каймата с ситно нарязания лук, жълтъка, подправките, разстелете каймата върху найлонов плик, поръсете с царевицата, кубчета кашкавал и топено сирене, завийте във формата на кюфте, и го поставете в малка йена.
Тиквичката и патладжанът се нарязват на тънки филии, чушката на тънки и дълги жулиени, подреждат се около кюфтето като се застъпват, ред тиквичка, патладжан, чушка. Така подредено, ястието се залива с разбитата майонеза с малко вода, пече се под капак за 35 мин. на 220 градуса, вдига се капака и кюфтето се поръсва с настъргания кашкавал, запича се до златисто. Готовото ястие се поръсва с магданоз.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО