Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнени тиквички в италиански стил

Бърза семейна вечеря от слънчева Италия

Месестата част на тиквичките ги превръща в идеални за пълнене. Вътрешността им може да бъде запържена и смесена с различни меса, други зеленчуци и билки, след което върната в издълбаната вече кора и запечена на фурна със сирена. Ястието е идеално за бърза семейна вечеря през седмицата, а опциите му са безкрайни.

Необходими продукти за 4 порции:

  • 4 тиквички, разполовени по дължина
  • 3 ч.л. екстра върджин зехтин
  • Микс от зелени салати (за сервирането)

За плънката

  • 50 г галета или по-едро смлени хлебни трохи
  • 50 г кедрови ядки
  • 6 бр. пресен лук, нарязани на ситно
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • 6 бр. сушени домати
  • 1 с.л. листа от прясна мащерка
  • 25 г пармезан, настърган на ситно

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220 градуса. Поставете разполовените тиквички в тава плътно една до друга, с кората надолу. Намажете ги леко с ч.л. олио и печете за 20 мин.
  2. Пригответе плънката като смесите всички съставки за нея в купа и поръсите с черен пипер на вкус.
  3. Разпределете плънката върху изпечените вече тиквички, поръсете ги с още малко олио или зехтин и запечете във фурната за още 10-15 мин., или докато тиквичките омекнат съвсем, а плънката стане златиста и хрупкава.
  4. Сервирайте ястието горещо, с гарнитура от свежи салати.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън пресен лук домати салата прясна мащерка тиквички пармезан галета кедрови ядки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче