Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнени печурки с кайма

Вкусно предястие

От Irina Andreeva Jolie Irina Andreeva Jolie
15’ Подготовка
20’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • големи печурки - 15 бр.
  • кайма - 500 г
  • червени пресни чушки - 2 бр.
  • зелен лук - 1 вр.
  • магданоз - няколко стръка
  • олио малко
  • сол на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

  1. В тиган с малко олио запържете каймата, докато стане златиста и на трохи (за целта трябва да я разбърквате постоянно).
  2. Добавете нарязаните на ситно чушки и пържете до омекването им. Подправете с черен пипер и добавете нарязания на кръгчета зелен лук. Пържете още около 3 мин. и сложете червения пипер. Разбъркайте и отстранете от огъня.
  3. Измийте добре печурките, отстранете пънчетата и с малка лъжичка издълбайте кафявата част. Поръсете гъбите отвън с малко сол и поставете в тава с хартия за печене.
  4. Напълнете с готовата смес от кайма и печете в загрята фурна до готовност на гъбите. Те трябва да станат меки и кафяви на цвят.
  5. Преди сервиране поставете на всяка гъбка стръгче пресен магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер олио кайма пресен магданоз чушки зелен лук печурки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче