Необходими продукти:
- големи печурки - 15 бр.
- кайма - 500 г
- червени пресни чушки - 2 бр.
- зелен лук - 1 вр.
- магданоз - няколко стръка
- олио малко
- сол на вкус
- червен пипер - 1 с.л.
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- В тиган с малко олио запържете каймата, докато стане златиста и на трохи (за целта трябва да я разбърквате постоянно).
- Добавете нарязаните на ситно чушки и пържете до омекването им. Подправете с черен пипер и добавете нарязания на кръгчета зелен лук. Пържете още около 3 мин. и сложете червения пипер. Разбъркайте и отстранете от огъня.
- Измийте добре печурките, отстранете пънчетата и с малка лъжичка издълбайте кафявата част. Поръсете гъбите отвън с малко сол и поставете в тава с хартия за печене.
- Напълнете с готовата смес от кайма и печете в загрята фурна до готовност на гъбите. Те трябва да станат меки и кафяви на цвят.
- Преди сервиране поставете на всяка гъбка стръгче пресен магданоз.
ИЗБРАНО