*средно големи круши - 3 броя.
*млечен шоколад - 50 гр.
*ореходи ядки - 100 гр.
*бутер тесто
*разбит жълтък
*пудра захар за поръсване
Измийте крушите и отрежете малко от дъното. Издълбайте ги внимателно с помощта на малка лъжичка.
Напълнете ги с натрошения на дребно шоколад и орехови ядки.
От бутер тестото изрежете три кръгчета като си помагате с вържа на чаша. Захлупете дъното на крушите. Изрежете и ленти от тестото и ги увийте спираловидно по крушите като застъпвате краищата, за да не развият.
Намажете с разбития жълтък тестото около крушите. Подредете ги в тавичка за печете покрита с оризова хартия.
Печете ги в загрята фурна на 200 градуса, докато тестото стане златисто.
Поръсете с пудра захар и сервирайте топли.
ИЗБРАНО