*големи картофи - 2 бр.
*гъби печурки - 250 гр.
*орехови ядки - 100 гр.
*краве масло - 100 гр.
*кашкавал - 150 гр.
*пресен копър - 1/2 вр.
*червен пипер - 4 щипки
*черен пипер на вкус
*сол на вкус
*чери домати 250 гр.
*краставица - 1 бр.
*краве сирене - 100 гр.
*магданоз - 1/2 вр.
*зехтин
*балсамов оцет
Сварявате картофите цели,небелени като внимаване да не ги преварите, за да не се разпаднат. Отрязвате ги всеки на две половини по диагонал. Издълбавате част от вътрешността внимателно. Трябва да се получат четири картофени купички.
В горещ тиган слагате маслото да се разтопи. Прибавете измитите и нарязани на кубчета печурки. Задушавате ги в маслото. Преди да започнат да се пържат, сипвате начупените на дребно орехови ядки. Подправяте с черен пипер и сол на вкус. Готвите още около 2 мин. и отстраняване от огъня.
Намаслявате подходяща тавичка и слагате вътре картофените купички. Пълните ги с гъбената плънка. Слагате отгоре на всяка нарязан на ситно копър и настъргани кашкавал. Запичате в гореща фурна до зачервяване. След това изваждате и поръсвате с червения пипер.
Приготвяте салатата като настържете краставицата по диагонал с белачка. Нагъвате така получените ленти от едната страна на чинията. Слагате чери доматчетата (по големите разполовете, а по-малките оставете цели) и сиренето на малки кубчета. Овкусете със сол и полейте с малко зехтин и балсамов оцет. Сложете по един пълнен картоф в порция и сервирайте.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност