Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнени и запечени картофи със сирена

Идеални за посрещане на гости


Необходими продукти:

  • 4 средно големи картофа
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 25 г масло
  • 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 6 резена пушен бекон на ивици, нарязан
  • 2 с.л. сметана
  • 200 г смес от моцарела, пармезан и други сирена по желание
  • наситнен магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Надупчете картофите отвсякъде с вилица, след това ги натрийте с половината зехтин, малко морска сол и черен пипер. Подредете ги в тава и ги печете във фурната за около 1 ч. 15 мин., докато станат с хрупкава коричка и напълно готови отвътре.
  3. През това време загрейте останалия зехтин и половината масло в тиган. Добавете лука и гответе внимателно за 15-20 минути, докато омекне и стане златист.
  4. Извадете от тигана и оставете настрана.
  5. В същия тиган добавете нарязания бекон и запържете докато стане хрупкав. Извадете с решетъчна лъжица и поставете върху кухненска хартия.
  6. Разполовете всеки картоф по дължина (внимавайте, защото ще бъдат горещи), след това извадете по-голямата част от вътрешността на картофа в купа.
  7. Намачкайте ги заедно с останалото масло и сметаната. Подправете със сол и черен пипер.
  8. Сложете лука, бекона, три четвърти от сирената и половината магданоз.
  9. Върнете сместа обратно в картофите и отгоре разпределете останалото сирене. Прехвърлете в тавата за печене и върнете във фурната за 10-15 минути, докато сирената се разтопят и станат златисти.
  10. Поръсете с останалия магданоз и сервирайте със свежа салата.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин лук магданоз бекон картофи готварска сметана моцарела