Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
10 бр. големи пресни чушки,2 глави лук,1 бр. морков,500 г кайма,1 ч.ч. ориз,1 домат ,1 ч.л. червен пипер,кимион,черен пипер ,чубрица ,сол ,магданоз на вкус ,олио

Лукът наситнявам и заедно с ориза задушавам в мазнината до златисто. Добавям каймата предварително овкусена с кимиона, която бъркам до раздробяване.Подправям със сол и подправките на вкус. Добавям оризът и наливам вода. Ври до набъбване на ориза. Малко преди да е готов оризът, добавям домата нарязан на ситно или настърган.Свалям готовата смес от котлона и пълня с нея измитите и изтърбушени чушки.Нареждам чушките в тава. Ако остане смес я слагам в тавата около чушките.Накрая доливам малко вода в тавата колкото да покрие до половината чушките и слагам да се пекат

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче