Лукът наситнявам и заедно с ориза задушавам в мазнината до златисто. Добавям каймата предварително овкусена с кимиона, която бъркам до раздробяване.Подправям със сол и подправките на вкус. Добавям оризът и наливам вода. Ври до набъбване на ориза. Малко преди да е готов оризът, добавям домата нарязан на ситно или настърган.Свалям готовата смес от котлона и пълня с нея измитите и изтърбушени чушки.Нареждам чушките в тава. Ако остане смес я слагам в тавата около чушките.Накрая доливам малко вода в тавата колкото да покрие до половината чушките и слагам да се пекат
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО