Пълнена тиква със свинско и зеле от село Кърпачево
Това е стара семейна рецепта на нашите домакини Димана и Орхан
Това е стара семейна рецепта на нашите домакини Димана и Орхан
До 1923 г. село Кърпачево се е казвало Юруклери, после го наричат Надежда, а от 1950 г. носи името на роденият 1921 г. там поет - Христо Кърпачев, който от своя страна е автор на великата българска песен ""Шумете дебри и балкани"".
На север се открива гледка към Дунавската равнина, въздухът е чист, климатът - здравословен. Тук растат над 300 вида билки и има голямо дивечово разнообразие. Освен Крушунските водопади и Каньонът на река Осъм, на Деветашкото плато са разположени и пет от най-дългите пешери в България и могат да се видят всички видове карстови форми.
Наблизо до селото се намират и пещерите Стълбицата и Футьовата. Легендата разказва за имането скрито от ратая Футьо, което е получил от агата, след като му спасил живота.
В последните години село Кърпачево е център на кулинарен туризъм със своите популярни къщи за гости и добрата работа на Сдружение ""Деветашко плато"", което прави чудеса, за да привлича туристи и млади хора в 10-те села от региона.
В Кърпачево Патрисия и Евгени решиха да сготвят Пълнена тиква със свинско и зеле. Това е стара семейна рецепта на нашите домакини Димана и Орхан. Те с удоволствие я споделиха за зрителите на ""Гозбата на България"". Те приготяват традиционни български питки и вкусотии в къща за гости "Онгъл".
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Да ви е сладко!
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност