Избирате бяла или жълта тиква, по ваш избор.
С дръжка, не много голяма.
сушени плодове - колкото поеме
мед
ядки
Измива се, отрязва се капаче, обвива се дръжката във фолио. Почиства се тиквата и се пълни със сушени плодове - наши родни, екзотични, или смесени, една дюла на кубчета, захар или мед за подслаждане, орехови ядки (едро счукани) и 150 мл ром.
Правя всичко на око. Печете в по-дълбок съд. При самото печене капачето се свива. С вилица пробвате "месцето" на тиквата за нейното опичане.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО