Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
2-3 броя риба скумрия 1 глава лилав лук 2-3 стръка магданоз 1-2 листенца босилек 1-2 стръка пресен лук прясно смлян черен пипер подправки за риба по избор зехтин за поръсване 1 лимон 1 домат 1 чушка

Рибата се почиства много добре и се измива. Подсушава се. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Всяка скумрия се пълни с нарязан на ситно зелен лук, шайби лилав лук, резени домат, чушка и лимон. Подрежда се в подходящо за печене плато или тава. Полива се със зехтин и се поръсва със скълцан пресен магданоз и листенца босилек. Може да използвате други подправки за риба по избор. Рибата се изпича в предварително загрята фурна, на 200 градуса около 30-40 минути. По време на печенето може да се извади един-два пъти и да се поръси с прясно изцеден лимонов сок. Сервира се топла с гарнитура по избор - картофена салата, зеле и моркови и др. Добър апетит!

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче