Необходими продукти:
- 250 г сурова зелена леща, изплакната
- сокът от ½ лайм и сокът от ½ лимон
- 1 супена лъжица бяло вино или ябълков оцет
- 1 глава червен лук, тънко нарязан на кръгчета
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1 ч. л. смлян кимион
- 1 малка скилидка чесън, счукана
- шепа кориандър, грубо нарязан
- 250 г чери домати, разполовени
- 85 г бейби спанак, измит и подсушен
Начин на приготвяне:
- Сварете лещата, като следвате инструкциите на опаковката, отцедете, изплакнете с чиста вода добре и отново изцедете през гевгир.
- През това време смесете сока от лимона и лайма, оцета и щипка сол в купа за салата, след което прибавете лука - след няколко минути той ще омекне и порозовее.
- Разбийте заедно олиото, кимиона и чесъна, след това ги изсипете при лука заедно с охладената леща, кориандъра, доматите и спанака.
- Посолете на вкус, разбъркайте добре и поднесете веднага.
ИЗБРАНО