Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Палачинкова торта с пухкав крем и лимонов сироп

Елементарна за приготвяне и много вкусна

15’ Подготовка
20’ Време за готвене
12 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За палачинките:

  • 100 г обикновено брашно
  • 2 големи яйца
  • 300 мл прясно мляко
  • 1 супена лъжица масло, разтопено, плюс дипълнително за намазване

За крема:

  • Настърганата кора и сока от 1 лимон
  • 250 г маскарпоне
  • 250 мл сметана
  • 50 г захар

За сиропа:

  • 115 г пудра захар
  • 2 лимона, изцедени

Начин на приготвяне:

  1. Сложете брашното, яйцата, млякото, 1 супена лъжица разтопено масло и щипка сол в купа, след което разбийте до гладко тесто.
  2. Оставете настрана за 30 минути, ако имате време, или започнете да пържите палачинките веднага.
  3. За крема разбийте заедно всички съставки, но не прекалявайте с бъркането, тъй като колкото повече го правите, толкова по-трудно ще го намажете върху палачинките.
  4. Започнете да нареждате палачинките една върху друга, като между всяка слагате по 2-3 с.л. от крема и го разнасяте по цялата им повърхност. Завършете с хубав слой от крема.
  5. Сложете тортата в хладилника, за да стегне за 1 час или най-добре оставете за една нощ.
  6. Междувременно направете сиропа. Сварете заедно захарта, лимоновия сок и 100 мл вода, докато захарта се разтвори и получите сиропа. Оставете настрани да се охлади.
  7. Полейте с лимонов сироп, нарежете на парчета и сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло лимон маскарпоне яйца бяла захар пудра захар сладкарска сметана бяло брашно прясно мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче