Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Палачинка с прошуто, кашкавал и зеленчуков пълнеж

От Krasimir Vasilev Krasimir Vasilev

За 6 палачинки:

100 г прошуто, нарязано на тънък слайс
150 г кашкавал
2 моркова
2 чушки
1 глава червен лук
1стрък праз лук
1 скилидка чесън
100 мл доматен сос
50 г ядки по избор
2 с.л.зехтин
100 мл червено вино
сол
черен пипер
чубрица

Първо приготвяме зеленчуците. Настъргваме морковите, режем чушките, лука, праза на дребно. Ядките счукваме не много ситно. В зехтина задушаваме всичко, добавяме доматения сос и виното. Овкусяваме и намаляваме котлона. След като се сгъсти и редуцира, го сваляме, за да изстине.

В палачинките слагаме от пълнежа и сгъваме на четири, да се получи квадрат. Настъргваме достатъчно кашкавал и слагаме по три четири слайса от прошутото отгоре да покрие цялата палачинка. Запичаме закратко на силна фурна. Украсяваме с мариновани чери доматчета. Сервираме, докато е топло.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче