100 г прошуто, нарязано на тънък слайс
150 г кашкавал
2 моркова
2 чушки
1 глава червен лук
1стрък праз лук
1 скилидка чесън
100 мл доматен сос
50 г ядки по избор
2 с.л.зехтин
100 мл червено вино
сол
черен пипер
чубрица
Първо приготвяме зеленчуците. Настъргваме морковите, режем чушките, лука, праза на дребно. Ядките счукваме не много ситно. В зехтина задушаваме всичко, добавяме доматения сос и виното. Овкусяваме и намаляваме котлона. След като се сгъсти и редуцира, го сваляме, за да изстине.
В палачинките слагаме от пълнежа и сгъваме на четири, да се получи квадрат. Настъргваме достатъчно кашкавал и слагаме по три четири слайса от прошутото отгоре да покрие цялата палачинка. Запичаме закратко на силна фурна. Украсяваме с мариновани чери доматчета. Сервираме, докато е топло.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО