Необходими продукти:
- 800 г телешко месо (гърди или шол)
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 1/4 глава целина
- 2 картофа
- 1 червена чушка
- 2 дафинови листа
- 5-6 зърна черен пипер
- Сол на вкус
- Пресен магданоз за гарниране
- Вода
Начин на приготвяне:
- Нарежете телешкото месо на по-големи парчета. Измийте го добре и го сложете в голяма тенджера.
- Налейте около 2 литра студена вода в тенджерата с месото. Добавете дафиновите листа и зърната черен пипер. Загрейте до завиране, след което намалете огъня и оставете да къкри на слаб огън, като периодично обирате пяната, която се образува.
- Докато месото се вари, обелете и нарежете морковите, лука, целината, картофите и червената чушка на големи парчета. Добавете ги към бульона след около 1 час варене на месото.
- След като всички съставки са в тенджерата, добавете сол на вкус. Оставете супата да ври на слаб огън още около 30-40 минути, докато месото и зеленчуците омекнат напълно.
- Сервирайте готовата супа в купички и гарнирайте с пресен магданоз.
ИЗБРАНО