Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

От тефтера на баба: Телешко варено

По традиционна рецепта

15’ Подготовка
100’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 800 г телешко месо (гърди или шол)
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 1/4 глава целина
  • 2 картофа
  • 1 червена чушка
  • 2 дафинови листа
  • 5-6 зърна черен пипер
  • Сол на вкус
  • Пресен магданоз за гарниране
  • Вода

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете телешкото месо на по-големи парчета. Измийте го добре и го сложете в голяма тенджера.
  2. Налейте около 2 литра студена вода в тенджерата с месото. Добавете дафиновите листа и зърната черен пипер. Загрейте до завиране, след което намалете огъня и оставете да къкри на слаб огън, като периодично обирате пяната, която се образува.
  3. Докато месото се вари, обелете и нарежете морковите, лука, целината, картофите и червената чушка на големи парчета. Добавете ги към бульона след около 1 час варене на месото.
  4. След като всички съставки са в тенджерата, добавете сол на вкус. Оставете супата да ври на слаб огън още около 30-40 минути, докато месото и зеленчуците омекнат напълно.
  5. Сервирайте готовата супа в купички и гарнирайте с пресен магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер дафинов лист лук моркови магданоз телешко картофи чушки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче