прясна сланина
месо от свободни кокошки за суджука
Сланината я осолявам във пластмасова кофа, ред сол, ред сланинина, с кожата нагоре. Завършвам със сол и затварям с капака. Свинският врат го осолявам със сол 100 гр. на кг. месо за 24 часа. Измивам, подсушавам и пиперосвам с пикантен пуше пипер. Суджукът от свободни кокошки е в съотношение 2кг. кокоше месо 3 кг. 100% свинска кайма. Овкусявам с подправки по вкус, добавям малко селитра ило захар и оставям за 24 часа да отлежи. Пълня в черва и суша за 10-тина дни. Целият пиниз е да нарежеш от всичките мезета на истинска орехова дъска и да изпиеш един бакър вино с приятели! Наздраве!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО