Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Октопод на грил с фасул

За любителите на нестандартния вкус

Необходими продукти:

  • 500 гр. пипала от октопод
  • Зехтин extra virgin
  • 2 бутилки сухо червено вино
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 пръчица канела
  • Дафинов лист
  • Винен оцет
  • Пресен риган
  • Сварен фасул (по възможност от типа "Гигантски")

Начин на приготвяне:

  1. Поръсете пипалата с черен пипер и сол като през това време загреете около 2 с.л. зехтин в голяма тенджера на среден огън. Поставете октопода вътре и го оставете да пусне своите сокове и го гответе докато течността вече почти се е изпарила. Време е да добавите и виното, лука, пресованите скилидки чесън, канелата и едно-две дафинови листа. Оставете всичко да заври, намалете малко огъня, покрийте тенджерата с капак и оставете да къкри докато горния слой кожа от пипалата започне да се бели. Отстранете съда от огъня и оставете да изстине под капак. За да ви е по-лесно, всичко в тази стъпка можете да приготвите от предния ден.
  2. Загрейте скарата или грила на умерено-висока температура и изпечете пипалата като преди това ги разрежете на две по дължина и ги намажете със зехтин. Около 2-3 минути на страна са достатъчни. След това ги отстранете от огъня в една купа и ги поръсете с още зехтин, сол, черен пипер, пресния риган и малко винен оцет. Разпределете добре този дресинг като разтърсите добре купата.
  3. Сварения боб поставете в плитка купа или друг подходящ съд, подредете върху него пипалата от октопод и сервирайте.

Да ви е сладко! А в случай, че все още обмисляте дали да се сдобиете с домашна грил скара, можете да се възползвате от нашето предложение по темата:

Електрическа скара ROMMELSBACHER

Перфектна за приготвяне на риба, морски дарове, зеленчуци и десерти

Дайте оценка:

Тагове: зехтин червено вино ябълков оцет пресен риган Гръцко боб

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче