За карамела:
50 г масло
140 г кафява захар
1/2 ч.л. канела
10 сливи
2 нектарини
За тестото:
120 г меко масло
150 г захар
ванилия
3 яйца
240 г брашно
1 пакетче бакпулвер
щипка сол
200 г заквасена сметана
бадеми
кокос
За карамела: Маслото се загрява в дълбок съд на слаб огън. Добавят се захарта и канелата и се изчаква до пълното разтопяване на захарта и получаване на карамел. Карамелът се изсипва в приготвената форма и се оставя да изстине. Плодовете се режат - сливите на половинки, прасковата на резенчета, и се подреждат върху карамела.
За тестото: Маслото се разбива със захарта до еднородна смес. Примесва се ванилията. Добавят се яйцата едно по едно, като след всяко се разбива. Прибавят се ванилията и сметаната, разбърква се и се прибавят пресятото брашно и бакпулверът.
Тестото се изсипва внимателно върху плодовете с лъжица, за да не се разместят. Пече се в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 40 минути. Сладкишът се обръща още топъл и се поръсва с бадеми или кокос. Изчаква се да изстине и карамелът да попие в тестото и се сервира.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО