Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Новогодишна елха с късмет

От Албена Иванчева Албена Иванчева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

3 кори от многолистно тесто
масло за намазване

за поръсване на корите:

100 г орехи
1ч.л.канела
2 с.л.захар 

за намазване отгоре:

2 к. крем Dulce de leche
2 метални кутия подсладено кондензирано мляко (галазахарухо) 

за декорация:

ягоди,
нар,
пудра захар


Кутията с крем Dulce de leche се покрива с вода и се вари между 2 и 5 часа на среден огън. Колкото по-дълго е варенето, толкова по-тъмен и гъст е карамела. Периодично се долива гореща вода, толкова че консервата да бъде винаги покрита с вода. Не оставяйте и за миг консервата без вода! Ако не правите това, риска от бомбаж е огромен, а последствията много неприятни. Оставете да изстине във водата. Отворете консервата напълно изстинала.  

Отворете корите и намажете с маслото. Поръсете обилно с орехите. Завийте на руло и нарежете всяка на 6 равни парчета. При завиването поставете в едната паричката.Обърнете получените рула върху хартия за печене и наредете във вид на елха. Печете в предварително затоплена фурна на 200 градуса да се зачервят добре. Извадете преместете в сервизен поднос и още гореща намажете с крема Dulce de leche. Поръсете с нар, наредете нарязани ивички ягоди, поръсете с пудра захар.

Късмет и да е честита Новата година.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло ягоди бяла захар пудра захар кафява захар канела орехи кондензирано мляко нар тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче