3 кори от многолистно тесто
масло за намазване
за поръсване на корите:
100 г орехи
1ч.л.канела
2 с.л.захар
за намазване отгоре:
2 к. крем Dulce de leche
2 метални кутия подсладено кондензирано мляко (галазахарухо)
за декорация:
ягоди,
нар,
пудра захар
Кутията с крем Dulce de leche се покрива с вода и се вари между 2 и 5 часа на среден огън. Колкото по-дълго е варенето, толкова по-тъмен и гъст е карамела. Периодично се долива гореща вода, толкова че консервата да бъде винаги покрита с вода. Не оставяйте и за миг консервата без вода! Ако не правите това, риска от бомбаж е огромен, а последствията много неприятни. Оставете да изстине във водата. Отворете консервата напълно изстинала.
Отворете корите и намажете с маслото. Поръсете обилно с орехите. Завийте на руло и нарежете всяка на 6 равни парчета. При завиването поставете в едната паричката.Обърнете получените рула върху хартия за печене и наредете във вид на елха. Печете в предварително затоплена фурна на 200 градуса да се зачервят добре. Извадете преместете в сервизен поднос и още гореща намажете с крема Dulce de leche. Поръсете с нар, наредете нарязани ивички ягоди, поръсете с пудра захар.
Късмет и да е честита Новата година.
3 кори от многолистно тесто
масло за намазване
за поръсване на корите:
100 г орехи
1ч.л.канела
2 с.л.захар
за намазване отгоре:
2 к. крем Dulce de leche
2 метални кутия подсладено кондензирано мляко (галазахарухо)
за декорация:
ягоди,
нар,
пудра захар
Кутията с крем Dulce de leche се покрива с вода и се вари между 2 и 5 часа на среден огън. Колкото по-дълго е варенето, толкова по-тъмен и гъст е карамела. Периодично се долива гореща вода, толкова че консервата да бъде винаги покрита с вода. Не оставяйте и за миг консервата без вода! Ако не правите това, риска от бомбаж е огромен, а последствията много неприятни. Оставете да изстине във водата. Отворете консервата напълно изстинала.
Отворете корите и намажете с маслото. Поръсете обилно с орехите. Завийте на руло и нарежете всяка на 6 равни парчета. При завиването поставете в едната паричката.Обърнете получените рула върху хартия за печене и наредете във вид на елха. Печете в предварително затоплена фурна на 200 градуса да се зачервят добре. Извадете преместете в сервизен поднос и още гореща намажете с крема Dulce de leche. Поръсете с нар, наредете нарязани ивички ягоди, поръсете с пудра захар.
Късмет и да е честита Новата година.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност