Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Неповторимо: Сочни свински ребърца на фурна

Елементарна рецепта с неописуем вкус

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
120’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 кг свински ребра
  • Черен пипер и сол на вкус
  • Олио
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. сос "Уорчестър"
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 2 ч.л. сушен чесън
  • 2 ч.л. сушен лук на прах
  • 500 мл барбекю сос

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Сушеният чесън се смесва със сушеният лук, червеният пипер, солта, черният пипер и кимионът. Всичко се полива с 2 с.л. олио и се разбърква.
  2. Ребърцата се подреждат в тавичка върху слой кухненска хартия и се натриват със сместа от подправки. Съдът се покрива с алуминиево фолио и месото се слага да се пече за 2 часа на предварително загрята на 180 градуса фурна.
  3. През това време в купа се смесват пресованите 3 сдилидки чесън с барбекю сосът, сосът "Уорчестър", малко сол и черен пипер и още малко олио.
  4. Фолиото се сваля и ребърцата се намазват с получената барбекю смес. Връщат се във фурната за още 5 мин. Вадят се и се оставят да починат за 10 мин. Нарязват се и се сервират.

 

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер червен пипер олио пресен лук свинско сос барбекю кимион сос "Уорчестър" чесън на прах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче