Необходими продукти:
- 2 кг свински ребра
- Черен пипер и сол на вкус
- Олио
- 3 скилидки чесън
- 1 с.л. сос "Уорчестър"
- 2 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. кимион
- 2 ч.л. сушен чесън
- 2 ч.л. сушен лук на прах
- 500 мл барбекю сос
Начин на приготвяне:
- Сушеният чесън се смесва със сушеният лук, червеният пипер, солта, черният пипер и кимионът. Всичко се полива с 2 с.л. олио и се разбърква.
- Ребърцата се подреждат в тавичка върху слой кухненска хартия и се натриват със сместа от подправки. Съдът се покрива с алуминиево фолио и месото се слага да се пече за 2 часа на предварително загрята на 180 градуса фурна.
- През това време в купа се смесват пресованите 3 сдилидки чесън с барбекю сосът, сосът "Уорчестър", малко сол и черен пипер и още малко олио.
- Фолиото се сваля и ребърцата се намазват с получената барбекю смес. Връщат се във фурната за още 5 мин. Вадят се и се оставят да починат за 10 мин. Нарязват се и се сервират.