половин суха франзела (сухари)
бучка масло, колкото кибритена кутийка
1 стрък праз
2 вурста (кренвирши)
200 г аспержи (тиквички)
връзка мента
6 яйца
150 г кашкавал (чедър)
150 г кварк (цедено кисело мляко)
1 люта чушка
сол
черен пипер
Задушаваме на тиган под капак за 5 минути праза на пръчици в масло, наситнените мента и люта чушка, парченца кренвирши и аспержи.
В подмазана тава нареждаме на дъното франзелата, нарязана на филийки. Отгоре изсипваме задушената смес, заливаме с разбитите яйца. Покриваме с кашкавала на тънки филийки и с 3-4 лъжици цедено кисело мляко.
Печем на фурна, загрята на 160 градуса, 20 минути до златист загар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО