Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 1 стрък праз или една глава лук, нарязани
- 110 г сурова наденица чоризо
- 1 ч.л. куркума
- 300 г ориз басмати
- 1 л горещ рибен или пилешки бульон
- 200 г замразен грах
- 400 г замразен микс с морски дарове, размразен
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в дълбок и голям тиган и задушете праза/лука за 5 мин. Не бива да сменя цвета си.
- Прибавете чоризото и го запържете, докато остане на мазнинка. Поръсете с куркумата, сипете ориза, разбъркайте и сипете бульона. Нека заври, след което го оставете да къкри за 15 мин. Разбърквайте отново от време на време.
- Сипете граха, който трябва да се отпусне за около 5 мин. и накрая прибавете микса от морски дарове. Ще са ви нужни още само 1-2 мин., за да финализирате ястието.
- Поднесете го веднага с резенчета лимон отстрани.
ИЗБРАНО