Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Най-лесният ориз с морски дарове

Идеален както за посрещане на гости, така и за разнообразие на домашните ястия

5’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 стрък праз или една глава лук, нарязани
  • 110 г сурова наденица чоризо
  • 1 ч.л. куркума
  • 300 г ориз басмати
  • 1 л горещ рибен или пилешки бульон
  • 200 г замразен грах
  • 400 г замразен микс с морски дарове, размразен

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в дълбок и голям тиган и задушете праза/лука за 5 мин. Не бива да сменя цвета си.
  2. Прибавете чоризото и го запържете, докато остане на мазнинка. Поръсете с куркумата, сипете ориза, разбъркайте и сипете бульона. Нека заври, след което го оставете да къкри за 15 мин. Разбърквайте отново от време на време.
  3. Сипете граха, който трябва да се отпусне за около 5 мин. и накрая прибавете микса от морски дарове. Ще са ви нужни още само 1-2 мин., за да финализирате ястието.
  4. Поднесете го веднага с резенчета лимон отстрани.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин миди лук праз чоризо бульон ориз скариди грах куркума октопод

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче